Empties juni

Kan De li´ østers?

osters

Indtil for få dage siden, der vidste jeg ikke, om jeg kunne lide østers. Og det ved jeg faktisk stadigvæk ikke rigtigt, for jeg har stadig ikke været modig nok til at smage en hel neutral østers.

Man må ikke sige, at man synes noget mad er klamt, men det synes jeg faktisk lidt det er. Men da vi i lørdags var ude og spise til T´s fødselsdag, og han fik østers som en af retterne, der overtalte ham mig til at smage. Jeg kunne ikke få mig selv til at smage den første, som var helt “au naturel” men den anden, som var gratineret med parmesan og persille fik jeg smagt lidt af. Faktisk må jeg indrømme, at den mest af alt smagte af gratineringen, så jeg ved altså stadig ikke, om jeg kan lide østers. Men den var ikke “ulækker”, som man ikke må sige om mad, men som jeg nok havde forventet, at den ville være.

Men jeg har stadig ikke fået mod på at spise en frisk fra skallen, så det er ikke sikkert, at jeg nogensinde får det prøvet. Jeg er ellers fortaler for, at man smager på maden og udvider sin horisont 🙂

Herunder ses til gengæld mine tre lækre retter fra aftenen, mums hvor var det noget lækkert mad. Vi spiste på Brasserie B på Hotel Britannia her i Esbjerg, så hvis du ikke lige er her fra byen, men på mystisk vis skulle komme forbi Esbjerg en dag, så er det bestemt et sted, der kan anbefales.

forret

Forret:

Jomfruhummer og asparges med nordsørejer og chiffon på hollandaise.

hovedret

Hovedret:

Filet af sommerbuk, ærter a la francaise, ærteskud, nye kartofler og vildt sauce.

dessert

Dessert:

Jordbær og gran dessert.

Min favorit ret var nok desserten, som simpelthen var alt for lækker. Friske danske jordbær, brioche og tonka is. Aldrig før havde jeg hørt om tonka, som åbenbart er en form for bønne, a la en kaffebønne, som man kan tørre og bruge til is. Smagen var helt for sig selv, men kan måske bedst beskrives lidt som mandler/marzipan.

Hvis du aldrig har smagt tonka is, så synes jeg bestemt, du skal prøve, hvis du på et tidspunkt får chancen. Mums.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Empties juni