Rens dig til smukkere hud

En hyldest til gravide kvinder

img_7183

Av, hvor er jeg øm i dag. Maven vokser, og det føles ærligt talt som om, min krop ikke rigtig kan følge med. Så jeg bliver nød til at slappe lidt mere af, end jeg egentlig gerne ville. Men sådan er det. Kroppen og baby bestemmer tempoet.

Min dag i dag har fået mig til at tænke på, hvor seje gravide kvinder egentlig er, og det har altså resulteret i det her blogindlæg.

Når man generelt kigger de sociale medier igennem, og støder på positive historier om gravide, så er det enten en hyldest fordi kvinden ikke har taget ret meget på i sin graviditet, eller fordi hun kan træne i fitnesscenteret på samme niveau, som inden hun blev gravid.

Den anden dag så jeg en fin video med en kvinde, som var på vej på sygehuset for at føde, men hun havde da lige overskud til at skyde en dansevideo til de sociale medier inden hun satte sig ind i bilen. Og det var da også sjovt og vildt overskudsagtigt.

Og det er rigtig fine og sjove videoer, for de viser jo netop, hvor mega seje gravide kvinder er.

Men alle gravide kvinder er sku da pisse seje! Og jeg synes lidt, der mangler en hyldest til hende, som tog 30 kg på i graviditeten, og hende som bare har så mega ondt, at hun ikke kan andet end at ligge på sofaen i store dele af graviditeten. For de er altså også mega seje.

Jeg har indtil videre i min graviditet haft det rigtig godt, selvfølgelig er der småting, som følger med en graviditet, og det har jeg da også mærket, og i dag er jeg bare så rigtig øm, hvilket nok også er det, der har sat tankerne igang, og har fået mig til at skrive det her indlæg, som ellers er lidt atypisk for mig.

Men jeg har bare et behov for at hylde alle kvinder i dag. Og især alle gravide kvinder, og kvinder der har været gravide. For uanset hvordan graviditeten forløber, så er det bare en kæmpe omvæltning for kroppen og sindet at være gravid, og alle kvinder der gennemgår det, de er simpelthen for seje! Basta! Og så er det altså underordnet om man har taget 7 kg eller 30 kg på, eller hvad man ellers kan klare fysisk og psykisk i sin graviditet.

Og det var egentlig bare det, jeg gerne ville sige.

Jeg synes generelt, vi skal blive bedre til at rose og opmuntre hinanden, også selvom vi ikke er ens, og selvom vi eksempelvis tackler en graviditet på vidt forskellige måder.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rens dig til smukkere hud