Test af hh Simonsen

Neglelak og graviditet

folie1

Hvordan er det nu lige med neglelak mens man er gravid?

Tja, i bund og grund er det jo fuldstændig op til én selv.

Men hvis man begynder at læse lidt på anbefalingerne, så er der godt nok mange ting, man ikke må, mens man er gravid.

Man må ikke bruge produkter med parfume og parabener, man må ikke spise sushi og rødt kød, og neglelak og acetone er strengt forbudt.

Men altså helt ærligt, så synes jeg det skal være op til den enkelte, hvad man har lyst til at gøre og ikke gøre, mens man er gravid. For der kommer altså ikke noget godt ud af, at man går rundt og ser træls ud, og har det skidt med sig selv, bare fordi man er gravid.

Jeg har dog valgt at stoppe med at bruge neglelak. Jeg havde egentlig ikke tænkt, at det var noget, jeg ville stoppe med, selvom jeg blev gravid. Så ville jeg måske bare trække det én enkelt dag mere, inden jeg skiftede neglelakken. Jeg har i de sidste mange år haft neglelak på hver evig eneste dag, jeg gik simpelthen ikke uden for en dør uden neglelak. Så tanken om at skulle gå uden neglelak igennem min graviditet havde ikke strejfet mig.

MEN så var det, lige da jeg havde testet positiv, og jeg sad en aften og lagde neglelak, at jeg fik MEGA dårlig samvittighed. Jeg syntes helt dybt ind i hjertet, at det var super uretfærdigt for blop inde i maven, at jeg sad der i neglelak og acetonedampe. Jeg synes simpelthen ikke, jeg kunne retfærdigøre det.

Så der blev det afgjort, jeg skulle ikke bruge neglelak igennem min graviditet. Der gik ikke lang tid, inden jeg fik ryddet på i mine mange neglelakker og negletilbehør, det blev pakket i flyttekasser, og nu står det i kælderen.

Det her indlæg skriver jeg ikke for at lyde hellig, så absolut ikke. For neglelakken er faktisk det eneste i min beautyrutine, som jeg har ændret. Jeg bruger alt det samme makeup, som inden jeg blev gravid. Jeg bruger samme shampoo og shower gel som tidligere. Jeg har aldrig kigget på, om mine produkter indeholder parfume, parabener og andre ting, og det gør jeg stadig ikke.

Jeg vil bruge min makeup og mine parfumer, som jeg hele tiden har gjort, og sådan er det. Til gengæld spiser jeg ikke sushi og rødt kød, og rører ikke alkohol.

Jeg tror på, at det handler om at finde en balance i tingene, sådan så man selv er tilfreds, og har det godt. Det er efter min bedste overbevisning, det der giver bedst mening.

Og nej, det er bestemt ikke alle, der deler min holdning på det her område, og det gør ikke noget. Vi behøver ikke være enige. Det her er bare min holdning, og min måde at gøre tingene på. Det er det, der giver mening for mig i min graviditet.

negle2

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Test af hh Simonsen