Kanelsnegle
I går søndag havde jeg endelig tid til at bage lidt. Det blev til en portion kanelsnegle. Her får i min opskrift på perfekte kanelsnegle.
Ca. 18 kanelsnegle. Arbejdstid incl. hævning ca. 1 time og 45 min.
Dej:
2 dl mælk, 50 g gær, 500 g hvedemel, 100g blødt smør, 2 æg, 1 tsk. kardemomme, 50g sukker.
Remonce:
150g blødt smør, 100g brun farin, 2 spsk. kanel
Pynt:
1 æg, flormelis
Sådan gør du:
Dej:
Lun mælken, men pas på, den må ikke være varm. Rør gæren ud i den lune mælk. Tilsæt halvdelen af melet og rør godt sammen. Tilsæt så de øvrige ingredienser og det sidste mel. Ælt dejen grundigt til den slipper skålen. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 min.
Remonce:
Pisk smør, kanel og brun farin let og luftigt.
Rul dejen ud så den er ca. 30 x 45 cm og fordel remoncen på dejen. Det skal helt ud til kanterne. Rul dejen sammen på den lange led og skær den ud i 18 lige store stykker. Sneglene ligges på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade. Lad dem stå og efterhæve ca. 30 min.
Pensl sneglene med et sammenpisket æg og bag dem ved 200 grade i ca. 13.15 min. til de er let gyldne.
Pynt med glasur inden servering.
Ingen kommentarer endnu